1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

Hoe de nieuwbouw tot stand kwam

Wij zijn sinds april 2012 gehuisvest in een fonkelnieuw gebouw in Noordbarge. Als u langs het Oranjekanaal fietst in de richting Bargeres en u bent de Ermerweg overgestoken, kunt u ons gebouw aan de rechterkant zien liggen. De ingang is aan de andere kant: Stroetweg 10.
 
Voorheen waren we gevestigd aan een fraai pand aan de Prinsenlaan. Een pand echter dat niet meer voldeed aan de (strenge) eisen op ergonomisch en brandveiligheidsgebied. Opknappen bleek duurder dan verhuizen, en in 2005 was er al sprake van dat we zouden verhuizen naar de huidige locatie, waar toen De Opstik, een school voor praktijkonderwijs, gevestigd was.
 
Dit pand brandde echter in 2008 af. De Praktijkschool kon versneld terecht in een nieuw gebouw aan de Meerdijk achter het stadion – en wij kregen toestemming om op de locatie aan de Stroetweg een geheel nieuw pand neer te zetten! Architect Michel Klawer, oud-ouder van onze school, ontwierp het pand in samenwerking met een bouwgroep van leerkrachten en ouders. In het voorjaar van 2011 begon aannemer Buursema met de bouw, die een jaar later voltooid werd.
 
Het gebouw is volgens de modernste technieken op het gebied van duurzaamheid ontworpen. Vloerverwarming en goede isolatie zorgt voor een optimale klimaatbeheersing met minimaal gebruik van energie. De luchtverversing koelt de lucht in de zomer en verwarmt hem in de winter met de reeds in het gebouw aanwezige warmte.

De akoestiek van onze Grote Zaal is ideaal voor bijvoorbeeld een koorrepetitie of een andere activiteit waarbij geluid gedragen wordt. Wilt u onze prachtige zaal huren? Dat kan voor 60 euro per dagdeel. Neemt u in dat geval contact met ons op.
Naar het overzicht
Websiteontwikkeling door Webba